סכס ואח' נ' ברזל ובלוק מטאנס בע"מ ואח'
|
תא"ח בית משפט השלום עכו |
8430-02-13
8.10.2013 |
|
בפני : אביגיל זכריה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מבט לים התיכון בע"מ ואח' |
: מרואן מטאנס ואח' |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה לתיקון כתב התביעה שעניינו פינוי מושכר על דרך של הוספת עילות פינוי שונות שפי שפורטו בבקשה.
המבקשים הגישו תביעה לפינוי מושכר ביום 5.2.13. ביום 8.5.13 הוגש כתב הגנה וביום 27.5.13 התקיים דיון ראשון בתיק.
ביום 12.6.13 התקיים קדם משפט שני בתיק ובמהלכו ביקשו התובעים ארכה להגשת בקשה לתיקון כתב התביעה - היא הבקשה שבפניי.
המבקשים עותרים לתיקון כתב התביעה על דרך של הוספת עילות פינוי נוספות שאינן כרוכות בסעד כספי כלשהוא ובעיקר: עילה הנוגעת למועד תום תקופת השכירות ואי חידוש ההסכם וכן בנוגע לאי תשלום המע"מ הנדרש על דמי השכירות ביחס לתקופת השכירות האחרונה. לעמדת המבקשים, תיקון כתב התביעה באופן המבוקש יהיה בו כדי להעמיד על דיוקן את מכלול השאלות השנויות במחלוקת בין הצדדים ולהביא לכדי הכרעה שיפוטית בסכסוך ביעילות ובשלמות.
המשיבים בתגובתם מיום 7.10.13 מתנגדים לבקשה וחלילופין עותרים לחייב המבקשים בהוצאות. המשיבים מעלים טענות לגופן של עילות הפינוי השונות לרבות נושא תשלום המע"מ והיתר הבנייה. עוד טוענים המשיבים כי דווקא בתיקון כתב התביעה באופן המבוקש יש כדי לשמוט הקרקע תחת מקצת טענות המבקשים בכתב התביעה המקורי וכי המבקשים נקטו שיהוי רב בבקשת התיקון.
לאחר עיון בבקשה ובתגובה ובשים לב למכלול נסיבות העניין - דין הבקשה להתקבל.
ככלל בית המשפט מצווה לנקוט גישה ליברלית בבואו לדון בבקשות לתיקון כתבי טענות והכול במטרה להביא לכדי בירור יעיל ושלם בסכסוך העומד לפניו תוך בחינת כל הסוגיות הרלבנטיות למחלוקת בין הצדדים.
מהבקשה ואף מהתגובה עולה כי כתב התביעה המקורי אינו מכיל את מלוא השאלות השנויות במחלוקת בין הצדדים וכי בתיקון המבוקש יהיה כדי להעמיד את הדברים על דיוקם לטובת כל הנוגעים בדבר, לרבות המשיבים.
לא מצאתי ממש בטענת השיהוי לעניין מועד הגשת הבקשה לתיקון כתב התביעה הן בשים לב למועד הגשת התביעה והן נוכח הנתון שהחל מהדיון הראשון עמדו המבקשים על כך שככל הנראה יהיה צורך בתיקון כתב התביעה. עוד יצויין כי לעיכוב מסוים תרמו גם נסיבות אישיות הכרוכות בב"כ המבקשים בגינן עתר הוא להארכת מועד מוסכמת בעניין זה.
ממילא כל טרחה והוצאה שתיגרם למשיבים עקב התיקון המבוקש תוכל למצוא תיקונה בבוא העת במסגרת חיוב בהוצאות.
אשר על כן - אני נעתרת לבקשה.
על מנת שלא להכשיל ניסיון לפשרה בין הצדדים כבר בשלב זה, אני מורה כי הוצאות בקשה זו יבואו לידי ביטוי בסוף ההליך ובשים לב לתוצאותיו.
כתב התביעה המתוקן והתצהיר המתוקן שצורף לבקשה 7 יועבר לתיקיית כתבי טענות.
המשיבים רשאים להגיש כתב הגנה מתוקן בתוך 30 יום מהיום.
בשים לב למועד הגשת כתב התביעה המתוקן יהפוך הדיון הקבוע ליום 26.11.13 לקדם משפט.
המזכירות תמציא ההחלטה לצדדים.
לתשומת לב המזכירות והצדדים שינוי סיווג הדיון הקבוע ליום 26.11.13.
ניתנה היום, ד' חשון תשע"ד, 08 אוקטובר 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|